Het jaar 2022 ligt ondertussen al weer een paar weken achter ons en het nieuwe jaar is in volle gang, maar toch wil ik in dit artikel graag nog even terugblikken op de plekken die ik 2022 heb ontdekt.

Terugblik 2022: Welke plekken heb ik ontdekt?

In dit artikel heb ik alle plekken die ik in 2022 heb ontdekt op een rijtje gezet. Ik heb ze gegroepeerd op maand om het zo overzichtelijk te houden. Lees je mee?

JANUARI 2022

Istanbul: Turkije

Waar ik het jaar 2021 eindigde, begon ik 2022: in Istanbul. Ik heb echt intens genoten van deze eeuwenoude stad. Vooral de Hagia Sophia vond ik erg indrukwekkend om te zien en de wijk Balat vond ik erg fijn om doorheen te slenteren. Na een week in Istanbul doorgebracht te hebben, ben ik ervan overtuigd dat ik nog lang niet alles gezien heb. Ik zou daarom graag nog een keertje terug willen naar Istanbul.

Na mijn bezoek aan Istanbul schreef ik de volgende artikelen:

FEBRUARI 2022

In februari ben ik met de familie een weekendje weg geweest naar Center Parcs. Vanuit daar brachten we een bezoek aan de musuemhaven van Spakenburg. Erg leuk om hier even rond te wandelen.

Na mijn bezoek aan Spakenburg schreef ik het volgende artikel:

MAART 2022

Málaga: Spanje

In maart ben ik 6 dagen alleen naar Spanje geweest. Tijdens mijn solo trip naar Spanje bezocht ik twee steden. De eerste stad die ik bezocht was Málaga. Het fijne aan deze stad is dat het aan het strand ligt en je een stedentrip en een strandvakantie hier dus prima combineren (uiteraard niet in maart). Wat ik verder erg leuk vond in Málaga was de street art in de wijk Lagunillas en sardientjes eten aan het strand. Ben je op zoek naar een goede accommodatie in Málaga? Dan kan ik je Málaga Feeling aanraden. Tijdens mijn bezoek aan de stad mocht ik in één van de appartementen verblijven en dat was echt genieten.

Na mijn bezoek aan Málaga schreef ik de volgende artikelen:

Córdoba: Spanje

De tweede stad die ik bezocht tijdens mijn trip naar Spanje was Córdoba. Waar iedereen mij vertelde dat je aan één dag wel genoeg had, had ik na 3 dagen moeite de stad te verlaten. Want wat een prachtige stad is Córdoba. Het hoogtepunt van mijn bezoek aan Córdoba was ongetwijfeld de Mezquita-Catedral. Om eerlijk te zijn moest ik even een traantje wegpinken toen ik hier rondliep. Ben je ook van plan om Córdoba te bezoeken? Dan heb ik nog een leuke tip voor je: boek een fietstour met Nederlandtalige gids bij Ontdek Córdoba.

Na mijn bezoek aan Córdoba schreef ik de volgende artikelen:

APRIL 2022

Goedereede: Nederland

Heb je ooit wel eens van het plaatsje Goederedee gehoord? Ik ook niet totdat mijn ouders mij meenamen naar deze plek op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee. We bezochten hier uiteraard de toren, wandelden door het dorp en dronken een drankje op het terras aan de haven.

Na mijn bezoek aan Goedereede schreef ik het volgende artikel:

MEI 2022

Schiedam: Nederland

Zaterdag 14 mei op Nationale Molendag bezocht ik de Schiedamse molens die ook wel bekend staan als de reuzen van Schiedam. Het zijn dan ook de hoogste molens ter wereld. Op deze dag heb je vrij toegang tot alle molens en kun je een praatje maken met de molenaar. Super leuk en interessant. Verder is Schiedem ook erg leuk voor een dagje weg.

Na mijn bezoek aan Schiedam schreef ik de volgende artikelen:

Blogboot Giethoorn

Op 16 mei mocht ik samen met een aantal andere bloggers meevaren met de blogboot in Giethoorn. We maakten hier kennis met verschillende merken en kregen leuke producten mee. Ik vond het een erg leuke ervaring.

Na het varen met de blogboot in Gierhoorn schreef ik het volgende artikel:

Ibiza: Spanje

Eind mei ben ik samen met Mehtap een week naar Ibiza geweest. We hebben hier veel leuke plekjes ontdekt en lekker gerelaxed. Wat ik vooral erg leuk vond, was rondslenteren in Dalt Vila (de oude stad) in Ibiza stad. Tijdens ons bezoek aan Ibiza verbleven we in de badplaats Portinatx in het noorden van het eiland. Als je op zoek bent naar rust dan is dit voormalig vissersdorpje echt een aanrader.

Na mijn bezoek aan Ibiza schreef ik de volgende artikelen:

JUNI 2022

Schoonhoven: Nederland

In juni was ik uitgenodigd om samen met andere reisbloggers de Zilverstad Schoonhoven te ontdekken. Ik was al eens eerder in Schoonhoven geweest, maar dit keer heb ik de stad pas echt goed ervaren. Ik heb de leukste plekjes ontdekt en op de lekkerste plekjes gegeten. Als je nog op zoek bent naar een leuk dagje uit, kan ik je Schoonhoven zeker aanbevelen.

Na mijn bezoek aan Schoonhoven schreef ik het volgende artikel:

Saunaboot de Omega: Nederland

Hoe tof is het om op een saunaboot te slapen? Mehtap en ik mochten dit ervaren op saunaboot de Omega in Bodegraven en wat hebben we genoten.

Na mijn bezoek aan saunaboot de Omega schreef ik het volgende artikel:

JULI 2022

Street art Rotterdam

Ik ben gek op street art. Op een heerlijke zomerse dag in juli besloot ik daarom om street art in Rotterdam te gaan ontdekken. Op welke plekken je tofste street art van Rotterdam ontdekt? Dat lees je in dit artikel.

Na mijn bezoek aan Rotterdam schreef ik het volgende artikel:

Boathouse de Gloria: Nederland

Na ons nachtje op de saunaboot mochten we een paar weken later op boathouse de Gloria slapen.

Na mijn bezoek aan boathouse de Gloria schreef ik het volgende artikel:

AUGUSTUS 2022

SEPTEMBER 2022

Middelharnis

Samen met mijn zusje en mijn ouders ben ik een weekendje naar Middelharnis op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee geweest.

Het artikel over Middelharnis moet ik nog steeds schrijven…

Waterkant

Slapen op het water gaat ons goed af. Dit maal waren we te gast bij Home of the Houseboat in Dinteloord.

Na mijn bezoek aan Dinteloord schreef ik het volgende artikel:

Duitsland

Aan het einde van de maand ben ik samen met Mehtap naar Duitsland gereden waar we verschillende plekken hebben ontdekt. Zo hebben we heerlijk gewandeld in Nationaal Park Eifel en hebben we een bezoek gebracht aan Monschau.

Na mijn bezoek aan Duitsland schreef ik de volgende artikelen:

OKTOBER t/m DECEMBER 2022

De laatste maanden van het jaar 2022 waren op het gebied van reizen en nieuwe plekken ontdekken vrij rustig. Ik voornamelijk veel gewandeld en hier heb ik verder geen artikelen over geschreven.

Vooruitblik 2023

Eind januari staat er een stedentrip naar Sevilla op de planning. Samen met mijn moeder ga ik 5 dagen lang deze Zuid-Spaanse stad ontdekken. Weet je nog dat ik eerder deelde dat ik ooit graag de Camino de Santiago wil lopen? Mijn plannen zijn al een stuk concreter. Op werk heb ik akkoord gekregen voor 5 weken vrij. Ik wacht nu alleen nog op het kopen van mijn ticket via NS International. De planning is om ergens in apri te vertrekken en in mei weer terug te zijn.

Meer terugblikken lezen? Lees dan ook:

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!