Leestijd: 6 minuten.

Het is vandaag de laatste dag van het jaar dus dat betekent dat ik net als voorgaande jaren weer terugblik op de reisjes die ik heb gemaakt in 2023. Omdat ik in april en mei 5 weken vrij had om de Camino te lopen, heb ik de rest van het jaar niet heel veel vrij meer gehad. Maar gelukkig heb ik nog best veel kunnen doen in 2023. In artikel blik ik terug op de plekken die ik 2023 heb ontdekt. Lees je mee?

JANUARI 2023

Sevilla

Het jaar 2023 begon goed. Eind januari ben ik samen met mijn moeder voor 5 dagen naar Sevilla geweest. Ik vond het heerlijk om weer in Spanje te zijn en heb enorm genoten van Sevilla en de mooie b&b waar we verbleven. Weet je nog dat ik in mijn vorige terugblik iets schreef over de Camino? Tijdens ons reisje naar Sevilla heb ik knopen doorgehakt en heb ik besloten er echt voor te gaan. Uiteindelijk heb ik op 31 januari mijn treinticket gekocht naar Saint-Jean-Pied-de-Port.

Na mijn bezoek aan Sevilla schreef ik de volgende artikelen:

FEBRUARI 2023

In februari zijn we met de familie een weekendje naar Center Parcs geweest voor mijn zusje haar verjaardag. We hebben heerlijk met elkaar genoten. Verder heb ik veel gewandeld ter voorbereiding op de Camino.

Na mijn bezoek aan schreef ik de volgende artikelen:

MAART 2023

Haarlem

In maart mochten Mehtap en ik met Moonback (sinds september 2023 zijn zij samen gegaan met Time to Momo) mee op persreis naar Haarlem. Samen met een groepje andere bloggers maakten we kennis met Moonback en de stad Haarlem. Het was een supergezellig trip waar we erg van hebben genoten. Verder heb ik deze maand weer lekker gewandeld ter voorbereiding op de Camino.

Na mijn bezoek aan Haarlem schreef ik de volgende artikelen:

APRIL & MEI 2023.

Camino Francés

Op 15 april vertrok ik met mijn backpack naar het Zuid-Franse Saint-Jean-Pied-de-Port om mijn langverwachte droom uit te laten komen: de Camino Francés! In totaal heb ik 790 km gewandeld in 34 dagen. Eenmaal aangekomen in Santiago de Compostela wist ik niet zo goed wat ik moest voelen. Ik kwam er toen achter dat de quote: “Het gaat niet om de bestemming maar de reis ergens naartoe” ook echt klopt. Het was mooi om in Santiago aan te komen, want dit was mijn doel, maar de reis ernaartoe was nog veel mooier. Ik heb de meest mooie plekken gezien, fantastische mensen ontmoet en genoot van iedere dag. Na de Camino heb ik samen met Mehtap een paar dagen Galicië ontdekt. Wat een mooie regio is dat!

Na de Camino schreef ik de volgende artikelen:

JUNI & JULI 2023

De maanden juni en juli waren op het gebied van reizen rustig. In juni heb ik de Vlaardingse Haring en bierwandeltocht gewandeld. En in juli hadden we een bruiloft van mijn nichtje.

AUGUSTUS 2023

Volendam

Augustus was wederom een rustige maand. Samen met Mehtap ben ik wel een dagje naar Volendam geweest en hebben we daar de toerist uitgehangen. Het was een heerlijke dag. Ook vierden we deze maand de trouwdag van mijn lieve opa en oma.

SEPTEMBER 2023

Luxemburg

In september was het eindelijk weer tijd voor wat avontuur. Samen met Mehtap ben ik een lang weekend naar het Mullerthal in Luxemburg geweest om daar te wandelen. We kozen voor route 2 van de Mullerthal trail en dat was een goede keuze. Bij elke stap die we zetten, viel onze mond weer open van verbazing. Wat is het Mullerthal toch mooi! En dat te bedenken dat het op maar 4 uurtjes rijden van Nederland ligt. Echt een aanrader wat mij betreft.

Na mijn bezoek aan Luxemburg schreef ik de volgende artikelen:

OKTOBER 2023

Málaga

In oktober ben ik samen met mijn zusje naar Málaga geweest. Tijdens onze stedentrip hebben we een hoop gezien en gedaan. Niet alleen in Málaga zelf, maar we hebben ook de omgeving ontdekt. Zo zijn we helemaal langs de kust naar Carihuela gelopen en hebben we de Caminito del Rey gedaan.

Na mijn bezoek aan Málaga schreef ik de volgende artikelen:

NOVEMBER & DECEMBER 2023.

De maanden november & december waren wat reizen betreft weer rustige maanden. In november had ik een leuke samenwerking met Fotofabriek. Dit was mijn eerste echte betaalde samenwerking en daar ben ik eerlijk gezegd best wel trots op. Verder ben ik eind december samen met mijn moeder nog naar de kerstmarkt in Düsseldorf geweest. Dit was voor mij de eerste keer dat ik een kerstmarkt bezocht en vond het eigenlijk best wel leuk.

Vooruitblik 2024.

Voor het jaar 2024 heb ik al 3 reisjes op de planning staan. Twee daarvan zijn een stedentrip en één is een weekje weg/strandvakantie. De eerste stedentrip van 2024 is al in januari. Samen met mijn zusje ga ik naar Riga, Letland. Mijn tweede stedentrip staat gepland voor februari en gaat naar Athene, Griekenland. Deze stedentrip maak ik in mijn eentje. Zowel Letland als Griekenland zijn nieuwe landen voor mij dus dat wordt echt nieuwe plekken ontdekken. Het weekje weg/strandvakantie staat gepland in mei en gaat naar Ibiza. Even een weekje samen met Mehtap genieten in mijn favoriete land want ik moet gewoon elk jaar minimaal 1 keer voet op Spaanse bodem zetten. Verder heb ik nog wel wat andere vagen plannen maar daarover later meer…

Ik wens je een mooi 2024 waarin je veel nieuwe plekken mag ontdekken!

Meer terugblikken lezen? Lees dan ook:

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!