Barcelona heeft het allemaal: van cultuur snuiven in de historische stad tot lekker relaxen op het strand. Een stedentrip naar Barcelona moet je dan ook zeker een keer gedaan hebben. In dit artikel deel ik 10 tips voor een stedentrip Barcelona!

Waar ligt Barcelona?

Barcelona ligt in het noordoosten van Spanje in de regio Catalonië. Na Madrid is Barcelona de grootste stad van Spanje.

Hoe kom je er?

 • Vliegtuig: Met het vliegtuig zit je binnen 2 uurtjes in Barcelona. Ik vlieg zelf graag vanaf Rotterdam met Transavia. Zij hebben vaak mooie aanbiedingen.
 • Bus: Voor bustickets naar Barcelona raad ik FlixBus of Interbus.nu aan. Beide busmaatschappijen rijden rechtstreeks vanuit Nederland naar deze wereldstad.
 • Auto: Vanaf Rotterdam is het ongeveer 1.500 km. rijden naar Barcelona. Je doet hier zo’n 15 uurtjes over.

Tips voor een stedentrip Barcelona

Ik ben ondertussen al een aantal keer in Barcelona geweest en ik heb er in 2017 zelfs een aantal maanden gewoond. Hieronder deel ik mijn tips voor een stedentrip in Barcelona.

1. Bunkers del Carmel

Toen ik in 2017 in Barcelona woonde en werkte namen mijn collega’s mij mee naar het bekende uitkijkpunt van Barcelona: bunkers del Carmel. Dit uitkijkpunt is gelegen op de stadsheuvel Turó de la Rovira. De wandeling er naartoe is best pittig, maar als je er eenmaal bent, heb je een prachtig uitzicht over de stad. Veel mensen die hier naartoe gaan, nemen wat te eten en te drinken mee en kijken vanaf hier naar de zonderondergang.

 • Adres: Carrer de Marià Labèrnia, 08032 Barcelona

2. Sagrada Familia

De Sagrada Familia: één van de meest bekende toeristische trekpleisters van de stad! Deze prachtige basiliek is werk van Antoni Gaudi en ligt in de wijk l’Eixample. Gaudi begon in 1882 aan de bouw van deze kerk, maar zoals iedereen weet is hij tot op heden nog niet af.

 • Adres: Carrer Mallorca, 401, 08013 Barcelona

3. Montjuïc cactuspark

Het Montjuïc cactuspark is een super gaaf park met de mooiste cactussen. Het park is in 1970 geopend en is nog niet echt een toeristische trekpleister. Je kunt hier dus in alle rust rondwandelen en genieten van al het moois om je heen.

>> Bekijk hier alle stedentrips naar Barcelona met TUI
>> Bekijk hier alle stedentrips naar Barcelona met Stedentrips.nl

Stedentrip Barcelona

4. Tibidabo pretpark

Het Tibidabo pretpark is een pretpark gelegen op een berg aan de rand van de stad. Dit pretpark is vooral geliefd bij kinderen, maar ook als volwassene kun je je hier prima vermaken. Ik raad je een ritje in het reuzenrad zeker aan. Vanuit het reuzenrad heb je namelijk een mooi uitzicht over de stad.

 • Adres: Plaça Tibidabo, 3-4, 08035 Barcelona
Stedentrip Barcelona

5. Playa de la Barceloneta

Wat zo leuk is aan Barcelona is dat deze stad direct aan het strand ligt. In de zomer is het heerlijk om even een cocktail te drinken op het strand of om een duik te nemen in de zee. Ook in de winter kun je hier terecht om bijvoorbeeld heerlijk te wandelen over het strand.

6. La Boqueria

Ondanks dat de markthal la Boqueria heel erg toeristisch is, staat deze markthal toch op mijn lijstje. Hoe leuk is het om hier gewoon even rond te lopen en van alles wat te proeven? Ik ging hier zelf altijd even lekker fruit halen.

7. Poble Espanyol

Poble Espanyol is een openluchtmuseum gelegen op de Montjuïc in Barcelona. In dit openluchtmuseum maak je kennis met Spanje in het klein. Het dorp werd in 1929 gebouwd ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling. Vandaag de dag trekt Poble Espanyol één miljoen bezoekers per dag.

 • Kosten: een ticket kost €6,00. Tickets koop je hier!

8. Camp Nou

Wie Barcelona zegt, zegt Camp Nou. Een bezoek aan dit stadion mag dan ook zeker niet ontbreken tijdens jouw stedentrip in Barcelona. Camp Nou werd in 1957 geopend en met een capaciteit van 99.354 plaatsen is dit het grootste voetbalstadion van Europa.

 • Adres: Carrer Arístides Maillol, 08028 Barcelona
 • Kosten: voor een basic tour betaal je €26,00. Ticket koop je hier!
Stedentrip Barcelona
Photo by: Sean MacEntee

9. Park Guëll

Park Guëll is een bekend stadspark in Barcelona. Vooral de mozaïeken en de salamander zijn erg bekend. Dit park is wederom werk van Antoni Gaudi. Sinds 1984 staat Park Guëll op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

 • Adres: Carrer d’Olot, 5, 08024 Barcelona

10. Parc de la Ciutadella

Parc de la Ciutadella is met een grootte van 18 hectare het grootste park van Barcelona. In dit park is altijd wat te beleven. Denk bijvoorbeeld aan straatmuzikanten en andere activiteiten die hier worden georganiseerd. Daarnaast bevinden er ook aan aantal interessante gebouwen en een dierentuin in dit park.

 • Adres: Passeig de Pujades 8, 08003 Barcelona
Stedentrip Barcelona

Meer plekken in Spanje ontdekken? Lees dan ook:

Costa Brava

Andalusië

*Dit artikel bevat affiliate links