Barcelona heeft het allemaal: van cultuur snuiven in de historische stad tot lekker relaxen op het strand. Een stedentrip naar Barcelona moet je dan ook zeker een keer gedaan hebben. Ik ben ondertussen al een aantal keer in deze veelzijdige stad geweest en ik vind het daarom hoog tijd om mijn tips met jullie te delen.

Bunkers del Carmel

Toen ik Barcelona woonde en werkte namen mijn collega’s mij mee naar bunkers del Carmel. Alhoewel ik al een aantal keer in Barcelona was geweest en er al een tijdje woonde, had ik deze plek nog nooit eerder bezocht en het heeft mij dan ook positief verrast. Vanaf de bunkers heb je namelijk een prachtig uitzicht over de stad. Veel mensen nemen hier wat te eten en te drinken mee en kijken vanaf hier naar de zonderondergang.

Foto van mij bij bunkers del Carmel, Barcelona: Spanje
Bunkers del Carmel

Montjuïc cactuspark

Het Montjuïc cactuspark heeft mij ook positief verrast. Dit mooie cactuspark is in 1970 geopend en is nog niet echt een toeristische trekpleister. Je kunt hier dus in alle rust rondwandelen en genieten van de mooie omgeving.

Cactuspark

Tibidabo

Tibidabo is een pretpark gelegen op een berg aan de rand van de stad. Vanuit het reuzenrad heb je wederom weer een mooi uitzicht over de stad. Verder vind je hier ook een prachtige kathderaal.

Tibidabo, Barcelona
Tibidabo

Playa de la Barceloneta

In de zomer is het heerlijk om even een cocktail te drinken op het strand of om natuurlijk gewoon een duik te nemen in de zee. Ook in de winter kun je hier terecht om bijvoorbeeld heerlijk te wandelen over het strand.

Playa de la Barceloneta

La Boqueria

Ondanks dat la Boqueria heel erg toeristisch is, staat deze markthal toch op mijn lijstje. Ik ging hier namelijk altijd even lekker fruit halen.

La boqueria, Barcelona
La Boqueria

Praktische info

  • Vliegtijd: vanaf Amsterdam ± 2 uur en 20 minuten
  • Taal: Spaans en Catalaans
  • Munteenheid: Euro

Wil je na het drukke Barcelona wat meer rust en ben je opzoek naar mooie dorpjes in de buurt? Check dan hier mijn blog over de mooiste dorpjes aan de Costa Brava!