De Costa de Almería is een gebied aan de zuidoostkust van Spanje in de provincie Almería in Andalusië. Voor veel mensen is dit gedeelte nog vrij onbekend. Dit was het ook voor mij tot ik in 2015 het geluk had om hier een maandje door te mogen brengen. In dit blog bespreek ik een aantal leuke bezienswaardigheden en activiteiten die je zeker niet mag missen tijdens een vakantie aan de Costa de Almería.

1. Cabo de Gata

Tijdens een vakantie aan de Costa de Almería raad ik je zeker aan om een bezoek te brengen aan Cabo de Gata. Cabo de Gata is een prachtig natuurgebied dat zich kenmerkt door haar vele verschillende type landschappen. Zo vind je hier bijvoorbeeld diepe kloven, zoutmeren, mooie baaitjes en zelfs woestijnlandschappen. Het natuurpark is in 1997 benoemd tot Unesco Biosfeer Reservaat.

Tip: Ga iets sportiefs doen en geniet zo van de mooie omgeving! Ik heb bijvoorbeeld gekanood.

Kosten: Het natuurgebied zelf is vrij toegankelijk en dus gratis. Wil je activiteiten ondernemen dan wordt hier uiteraard een vergoeding voor gevraagd.

Foto van mij bij Cabo de Gata aan de Costa de Almería
Cabo de Gata

2. Mini Hollywood

Zoals ik net al aangaf, heeft Almería dus een woestijn: de Tabernas woestijn. In deze woestijn ligt ook meteen het leuke themapark ‘Oasys‘ beter bekend als Mini Hollywood. In dit park waan je je in een heuze westernfilm. Maar dat niet alleen, want er is naast een westerse stad ook nog een dierentuin en een zwembad te vinden. Genoeg te beleven dus!

Kosten: De prijs voor een volwassenen is €22,90.

Mini Hollywood: Costa de Almería
Mini Hollywood

3. Alcabaza de Almería

Alcabaza de Almería is een Moors fort in de provinciehoofdstad Almería. Je vindt hier veel Arabische invloeden uit de tijd van de Moorse overheersing terug. Vanaf het fort heb je een prachtig uitzicht op de stad Almería.

Kosten: Gratis.

4. Kathedraal de la Encarnición de Almería

De kathedraal de la Encarnición de Almería ligt in het centrum van Almería. De kathedraal is gebouwd op de plaats waar vroeger een moskee stond en bestaat uit eigenschappen uit verchillende periodes, zoals: de late gotiek, de barok, de romantiek en Renaissance. Doordat de kathedraal bestaat uit deze unieke combinaties, wordt hij gezien als één van de belangrijkste artistieke en architectonische bouwwerken in heel Andalusië.

Kosten: De prijs voor een volwassenen is €5.

Costa de Almería
Photo by: Rafael Medina

5. Stranden

Tijdens je vakantie wil je natuurlijk ook even verkoeling zoeken aan de kust en gelukkig heeft de Costa de Almería genoeg prachtige standen. Ga bijvoorbeeld naar Playa de los Muertos, Playa de los Cocedores, Playa villa Africa, Playa de Monsul of naar dit mooie strand in Roquetas de Mar.

Kosten: Gratis.

 Roquetas de Mar, Costa de Almería
Strand Roquetas de Mar

6. Het Alhambra in Granada

Hoewel het Alhambra zich in de provincie Granada bevindt en niet in de provincie Almería, raad ik zeker aan om een bezoekje te brengen aan dit Middeleeuws paleis. Het Alhambra staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en bestaat uit 4 hoofdgebieden:

1. Generalife (De tuin der tuinen)
2. De Nazaríes paleizen (Mexuar – Comarespaleis – Leeuwenpaleis
3. Het Alcazaba fort (Fort en torens als verdediging)
4. Paleis Karel V (Christelijk paleis)

Tip: Reserveer je ticket ruim van te voren om zo lange rijen en teleurstellingen aan de kassa te voorkomen. Tickets reserveren doe je hier.

Kosten: Er zijn verschillende soorten tickets beschikbaar voor het Alhambra. Kies je voor het meest uitgebreide ticket dan ben je €45 kwijt.

7. Grotwoningen Guadix

Nu je dan toch in de provincie Granada bent, sla dan ook zeker de grotwoningen in Guadix niet over. Toen ik hier was, heb ik een kijkje mogen nemen in één van de grotwoningen. Het leuke aan zo’n woning is dat het er ’s zomers lekker koel is terwijl het buiten zo’n 35 graden is.

Kosten: Een wandeling door het dorp kost uiteraard niks. En als je een bewoner lief aankijkt en vraagt of je een kijkje mag nemen in hun huis dan kost dit natuurlijk ook niks, maar wil je bijvoorbeeld naar het museum of de Kathedraal dan zitten hier wel kosten aan verbonden.

Grotwoningen in Guadix
Grotwoningen Guadix

Ben jij weleens aan de Costa de Almería geweest en heb je nog leuke tips? Laat het mij dan weten!