De Costa de Almería is een gebied aan de zuidoostkust van Spanje in de provincie Almería in de regio Andalusië. Voor veel mensen is dit gedeelte nog vrij onbekend. Dit was het ook voor mij tot ik in 2015 het geluk had om hier een maandje door te mogen brengen. In dit artikel bespreek ik 7 bezienswaardigheden en activiteiten die je zeker niet mag missen tijdens een vakantie aan de Costa de Almería.

* Laatst bijgewerkt op 10-05-2021

1. Cabo de Gata

Tijdens een vakantie aan de Costa de Almería raad ik je aan om een bezoek te brengen aan het Natuurpark Cabo de Gata. Dit natuurgebied bevindt zich in de zuidoostelijke hoek van Spanje en kenmerkt zich door haar vele verschillende type landschappen. Denk hierbij aan: diepe kloven, zoutmeren, mooie baaitjes en zelfs woestijnlandschappen. Het Natuurpark Cabo de Gata is in 1997 benoemd tot Unesco Biosfeer Reservaat.

Foto van mij bij Cabo de Gata aan de Costa de Almería

2. Mini Hollywood

Zoals ik net al aangaf, heeft Almería dus een woestijn: de Tabernas woestijn. In de Tabernas woestijn ligt het leuke themapark ‘Oasys‘ ookwel bekend als Mini Hollywood. In dit park waan je je in een heuze westernfilm. Maar dat niet alleen, want er is naast een westerse stad ook nog een dierentuin en een zwembad te vinden. Genoeg te beleven dus!

  • Kosten: De prijs voor een volwassenen is €22,90.
Mini Hollywood: Costa de Almería

>> Bekijk hier alle excursies aan de Costa de Almería.

3. Alcabaza de Almería

In de provinciehoofdstad Almería vind je het Alcabaza de Almería. Dit is een Moors fort met veel Arabische invloeden uit de tijd van de Moorse overheersing. Vanaf het fort heb je een prachtig uitzicht op de stad Almería.

4. Kathedraal de la Encarnición de Almería

Een andere bezienswaardigheid in de provinciehoofdstad Almería is de Kathedraal de la Encarnición de Almería. Deze kathedraal is gelegen in het centrum van de stad. De kathedraal is gebouwd op de plaats waar vroeger een moskee stond en bestaat uit eigenschappen uit verchillende periodes, zoals: de late gotiek, de barok, de romantiek en Renaissance. Doordat de kathedraal bestaat uit deze unieke combinaties, wordt hij gezien als één van de belangrijkste artistieke en architectonische bouwwerken in heel Andalusië.

  • Kosten: De prijs voor een volwassenen is €5.
Costa de Almería
Photo by: Rafael Medina

5. Stranden

Tijdens je vakantie wil je natuurlijk ook even verkoeling zoeken aan de kust en gelukkig heeft de Costa de Almería genoeg prachtige stranden. Ga bijvoorbeeld naar Playa de los Muertos, Playa de los Cocedores, Playa villa Africa, Playa de Monsul of naar dit mooie strand in Roquetas de Mar.

>> Bekijk hier vakanties naar de Costa de Almería met Sunweb
>> Bekijk hier vakanties naar de Costa de Almería met TUI

 Roquetas de Mar, Costa de Almería

6. Het Alhambra in Granada

Hoewel het Alhambra zich in de provincie Granada bevindt en niet in de provincie Almería, raad ik zeker aan om een bezoekje te brengen aan dit Middeleeuws paleis. Het is wel verstandig om je ticket op tijd te bestellen. Zo voorkom je lange rijen en teleurstellingen aan de kassa.

Het Alhambra bestaat uit 4 hoofdgebieden:
1. Generalife (De tuin der tuinen)
2. De Nazaríes paleizen (Mexuar – Comarespaleis – Leeuwenpaleis
3. Het Alcazaba fort (Fort en torens als verdediging)
4. Paleis Karel V (Christelijk paleis)

  • Kosten: Er zijn verschillende soorten tickets beschikbaar voor het Alhambra. Kies je voor het meest uitgebreide ticket dan ben je €45 kwijt.

7. Grotwoningen Guadix

Nu je dan toch in de provincie Granada bent, sla dan ook zeker de grotwoningen in Guadix niet over. Toen ik hier was, heb ik een kijkje mogen nemen in één van de grotwoningen. Het leuke aan zo’n woning is dat het er ’s zomers lekker koel is terwijl het buiten zo’n 35 graden is.

  • Kosten: Een wandeling door het dorp kost uiteraard niks. En als je een bewoner lief aankijkt en vraagt of je een kijkje mag nemen in hun huis dan kost dit natuurlijk ook niks, maar wil je bijvoorbeeld naar het museum of de Kathedraal dan zitten hier wel kosten aan verbonden.
Grotwoningen in Guadix

Hoe kom je er?

  • Met het vliegtuig: De snelste en makkelijkste manier om naar de Costa de Almería af te reizen is per vliegtuig. Ik koos er zelf voor om met Transavia vanuit Rotterdam naar Almería te vliegen.
  • Met de auto: Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om met de auto naar de Costa de Almería te gaan. Vanaf Rotterdam is het zo’n 2250 km.

Meer lezen over de Costa de Almería? Lees dan ook:

Meer lezen over andere delen van Spanje? Lees dan ook:

*Dit artikel bevat affiliate links