De Costa de Almería is een veelzijdige kuststrook in het zuidoosten van Spanje in de regio Andalusië. Met haar prachtige stranden en indrukwekkende landschappen is dit gebied de ideale omgeving voor liefhebbers van strand, wandelen en natuur. In dit artikel deel ik 7 tips voor een onvergetelijke vakantie in Zuid-Spanje aan de Costa de Almería.

7 tips voor een vakantie aan de Costa de Almería

Met de onderstaande 7 tips zul je je tijdens jouw vakantie aan de Costa de Almería geen moment vervelen.

vakantie Costa de Almería

HANDIG VOOR JE VAKANTIE NAAR DE COSTA DE ALMERÍA
Hotels aan de Costa de Almería
Taalgidsen Spaans
Activiteiten & tours aan de Costa de Almería
Auto huren aan de Costa de Almería

GEORGANISEERD NAAR DE COSTA DE ALMERÍA?
Vergelijk dan de volgende aanbieders:

→ TUI
→ Vakantiediscounter
→ Prijsvrij
→ Sunweb

1. Natuurpark Cabo de Gata

Een echte must see aan de Costa de Almería is het Natuurpark Cabo de Gata. Dit natuurgebied kenmerkt zich door haar vele verschillende type landschappen. Denk hierbij aan: diepe kloven, zoutmeren, mooie baaitjes en zelfs woestijnlandschappen. Het Natuurpark Cabo de Gata is in 1997 benoemd tot Unesco Biosfeer Reservaat.

vakantie Costa de Almería
vakantie Costa de Almería

2. Bezoek de Tabernas woestijn

Ik verklapte het hierboven al een beetje, maar aan de Costa de Almería bevindt zich dus een woestijn. De Tabernas woestijn is de enige echte woestijn van Europa. Een bezoek aan deze woestijn mag je dan zeker ook niet overslaan. Je kunt er onder andere heerlijk wandelen, een 4×4 tour doen of paarrijden.

3. Mini Holywood

Als je nu toch in de woestijn bent, zou ik zeker een bezoekje brengen aan themapark ‘Oasys‘. Ookwel bekend als Mini Hollywood. In dit park waan je je in een heuze westernfilm. Maar dat niet alleen, want er is naast een westerse stad ook nog een dierentuin en een zwembad te vinden. Genoeg te beleven dus!

  • Kosten: De prijs voor een volwassenen is €22,90.
Mini Hollywood: Costa de Almería

4. Breng een bezoek aan de stad Almería

De provinciehoofdstad Almería is ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Je vind hier onder andere een Moors fort, een kathedraal en gezellig terrasjes.

5. Relaxen op één van de mooie stranden

Tijdens je vakantie wil je natuurlijk ook even verkoeling zoeken aan de kust en gelukkig heeft de Costa de Almería genoeg prachtige stranden. Ga bijvoorbeeld naar Playa de los Muertos, Playa de los Cocedores, Playa villa Africa, Playa de Monsul of naar dit mooie strand in Roquetas de Mar.

 Roquetas de Mar, Costa de Almería

6. Het Alhambra in Granada

Hoewel het Alhambra zich in de provincie Granada bevindt en niet in de provincie Almería, raad ik zeker aan om een bezoekje te brengen aan dit Middeleeuws paleis. Het is wel verstandig om je ticket op tijd te bestellen. Zo voorkom je lange rijen en teleurstellingen aan de kassa.

Het Alhambra bestaat uit 4 hoofdgebieden:
1. Generalife (De tuin der tuinen)
2. De Nazaríes paleizen (Mexuar – Comarespaleis – Leeuwenpaleis
3. Het Alcazaba fort (Fort en torens als verdediging)
4. Paleis Karel V (Christelijk paleis)

  • Kosten: Er zijn verschillende soorten tickets beschikbaar voor het Alhambra. Kies je voor het meest uitgebreide ticket dan ben je €45 kwijt.

7. Grotwoningen Guadix

Nu je dan toch in de provincie Granada bent, sla dan ook zeker de grotwoningen in Guadix niet over. Toen ik hier was, heb ik een kijkje mogen nemen in één van de grotwoningen. Het leuke aan zo’n woning is dat het er ’s zomers lekker koel is terwijl het buiten zo’n 35 graden is.

  • Kosten: Een wandeling door het dorp kost uiteraard niks. En als je een bewoner lief aankijkt en vraagt of je een kijkje mag nemen in hun huis dan kost dit natuurlijk ook niks, maar wil je bijvoorbeeld naar het museum of de Kathedraal dan zitten hier wel kosten aan verbonden.
Grotwoningen in Guadix

HANDIG VOOR JE VAKANTIE NAAR DE COSTA DE ALMERÍA
Hotels aan de Costa de Almería
Taalgidsen Spaans
Activiteiten & tours aan de Costa de Almería
Auto huren aan de Costa de Almería

GEORGANISEERD NAAR DE COSTA DE ALMERÍA?
Vergelijk dan de volgende aanbieders:

→ TUI
→ Vakantiediscounter
→ Prijsvrij
→ Sunweb

Meer lezen over Spanje? Lees dan ook:

*Dit artikel bevat affiliate links

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!