Leestijd: 3 minuten.

Natuurliefhebbers en wandelaars opgelet! Op zo’n 50 kilometer van de Letse hoofdstad Riga bevindt zich een verborgen juweeltje dat wacht om ontdekt te worden: Nationaal Park Kemeri. Dit natuurreservaat staat vooral bekend om de uitgestrekte moerassen en mysterieuze, schilderachtige landschappen. In dit artikel neem ik je mee naar de vlonderpad wandeling in Nationaal Park Kemeri.

DIT GA JE LEZEN:
1. Over Nationaal Park Kemeri.
2. Vlonderpad wandeling Kemeri.
3. Hoe kom je er?
4. Persoonlijke ervaring.
5. Tips Nationaal Park Kemeri.

Nationaal Park Kemeri (Lets: Ķemeru nacionālais parks) is één van de oudste en grootste nationale parken van Letland. Wat dit park zo bijzonder maakt, is de grote biologische diversiteit, het moeras, mineraalwater en therapeutische modder die er te vinden is. In dit artikel neem ik je mee naar de vlonderpad wandeling in Nationaal Park Kemeri die het mogelijk maakt om dwars door het moeras te wandelen.

Nationaal Park Kemeri.

Tip: Boek een georganiseerde tour naar Nationaal Park Kemeri en ga met een gids op pad. Tijdens de wandeling vertelt de gids van alles over de omgeving en laat de de mooiste plekjes zien.

De vlonderpad wandeling in Nationaal Park Kemeri, ook wel bekend als de Great Kemeri Bog Boardwalk, is een goed gemarkeerde wandeling. Eenmaal bij de start kun je kiezen uit een kleine wandeling van 1,5km of een grote wandeling van 3,5km. Ik raad je aan om te kiezen voor de grotere wandeling. Deze komt langs de uitkijktoren en vanaf hier heb je een prachtig panoramisch uitzicht over het park en de omgeving. Verder kom je tijdens de wandeling verschillende informatieve bordjes tegen en vind je er bankjes om even uit te rusten en te genieten van al het moois om je heen.

Er zijn verschillende manieren om vanaf Riga in Nationaal Park Kemeri te komen. Hieronder licht ik ze voor je uit:

  • Openbaar vervoer: Wanneer je er voor kiest om met het openbaar vervoer te gaan, bereid je dan voor op een redelijk lange tocht. Vanuit Riga neem je de trein naar Tukums 1 of Tukums 2. Dit duurt ongeveer een uurtje en kost €1,80. Vervolgens stap je uit bij Kemeri. Vanaf hier is het nog zo’n 45 minuten wandelen. Bekijk hier de dienstregeling van de trein.
  • Auto: Een makkelijkere optie is om met de auto te gaan. Vanuit Riga rijd je naar Venstpils en vanaf hier volg je de borden Ķemeru tīreļa purva laipa (Ķemeri Bog Boardwalk). Bekijk hier de mogelijkheden van het huren van een auto.
  • Georganiseerde tour: Wil je zelf nergens over na hoeven te denken? Dan is een georganiseerde tour met een gids de beste optie. Bekijk hier de mogelijkheden.

In januari 2024 maakten mijn zusje en ik een stedentrip naar Riga en wilden we graag wat meer van de omgeving ontdekken. Omdat wij het alle twee leuk vinden om een stedentrip te combineren met natuur kozen we ervoor om ook een bezoek te brengen aan Nationaal Park Kemeri. We boekten een georganiseerde tour bij GetYourGuide en gingen samen met een gids op pad. Het fijne aan deze tour was dat de gids ons op haalde bij het hotel, ons naar alle mooie plekjes reed en vervolgens ook weer voor de deur afzette. Direct een tour boeken bij de gids kan ook. Bekijk hier zijn instagram pagina.

Ik sluit dit artikel af met nog enkele tips voor Nationaal Park Kemeri.

  • Draag stevige wandelschoenen.
  • In de winter is het aan te raden om wandelstokken mee te nemen, omdat de paden glad kunnen zijn.
  • Respecteer de natuur en volg de aangewezen paden om de fragiele ecosystemen van het park te beschermen.
  • Neem wat eten & drinken mee in je rugzak.
  • Geniet!

Vlonderpad Nationaal Park Kemeri.

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!

*Dit artikel bevat affiliate links.