Leestijd: 4 minuten.

In dit artikel neem ik je mee naar onze eerste wandeldag op de Mullerthal trail route 2. Deze dag wandelden wij van Echternach naar Müllerthal en verbaasden wij ons steeds weer over de schoonheid van het Mullerthal. Lees je mee?

Wandeldag 1 in het kort:

  • Aantal kilometers: ongeveer 15 (maar onze stappenteller geeft overduidelijk meer aan).
  • Begin- en eindpunt: van Echternach naar Müllerthal.
  • Hoogtepunten dag 1: Wollefsschlucht, Labyrinth, Perekop, Chipkapass, Huel Lee.

Wandeldag 1 op de Mullerthal trail route 2.

DIT GA JE LEZEN:
1. Wandeldag 1: startpunt in Echternach.
2, Op naar de Wollefsschlucht.
3. Het Labyrinth, de Perekop en de Chipkapass.
4. De holle rots: Huel Lee.
5. Lunchen in Berdorf.
6. En weer verder..
7. Terrasje in Müllerthal.
8. Bus terug naar Echternach.

Wandeldag 1: startpunt in Echternach.

Vanaf de camping waar we verblijven (Camping du Rivage in Wallendorf) rijden we met de auto naar Echternach. We parkeren de auto (gratis) bij Parking Bénédictins in Rue des Bénédictins. Vanaf hier lopen we naar het beginpunt van route 2 van de Mullerthal trail. We maken nog even snel een selfie en dan kan wandeldag 1 op de Mullerthal trail route 2 beginnen.

Op naar de Wollefsschlucht.

Na de eerste klim zien we een bordje staan waarop aan staat gegeven dat links richting Scheidgen is en rechts richting Berdorf. Uiteraard hebben we hier van te voren al over nagedacht. We kiezen voor rechts met als eerste hoogtepunt de Wollefsschlucht. Eenmaal aangekomen bij de Wollefsschlucht, valt onze mond open van verbazing. Wauw, wat is het hier mooi.

Het Labyrinth, de Perekop & de Chipkapass.

Nadat we wat foto’s hebben gemaakt bij de Wollefsschlucht wandelen we weer verder. We wandelen o.a. langs de bekende highlights Labyrinth, Perekop en Chipkapass. We blijven ons verbazen over de schoonheid van het Mullerthal. Het is hier zó mooi en dat op maar 4 uurtjes rijden van huis. Bijna niet te geloven!

Chipkapass, Mullerthal trial
Chipkapass.

De holle rots: Huel Lee.

Na een tijdje komen we aan bij de Huel Lee, oftewel de holle rots. Dit is een door de mens uitgeholde rots. In de Middeleeuwen was het in deze steengroeve super druk, omdat de Banmolens van het Oeren klooster (bij Trier) verplicht waren alleen molenstenen te gebruiken die hievandaan kwamen. Iets verderop lopen we langs het amfitheater Breechkaul. Dit theater werd in 1979 gebouwd en wordt tot op de dag van vandaag nog gebruikt als openluchttheater.

Huel Lee Mullerthal trail route 2
Huel Lee.

Lunchen in Berdorf.

Wanneer we opeens bij een open vlakte komen, zien we in de verte het dorpje Berdorf liggen. Het is nu pas echt goed voelbaar hoe warm het eigenlijk is. De zon brandt op onze huid en het zweet gutst van ons lichaam. Als we het dorpje bereiken kiezen we er voor om neer te ploffen op het terras van Trail-Inn Natur & Sporthotel om wat te eten en drinken. Mehtap gaat voor de Fitness salade en ik kies voor soep met brood. Wanneer we dit op hebben, gaan we weer op pad.

Lunchen Trail-Inn Natur & Sporthotel
Lunchen in Berdorf.

En weer verder..

Even later als we bij de L’enfer Hölle komen, zet ik voor eerst tijdens de trail mijn hoofdlampje op. Het is hier namelijk pikkedonker. Omdat we niet helemaal zeker zijn of je hier wel doorheen kunt en waar je dan precies uitkomt, gaan we weer terug en wandelen we verder over het pad. We wandelen vervolgens over leuke bruggetjes en komen weer langs mooie rotspartijen. We moeten onszelf af en toe echt even knijpen. Is dit echt?

Stalen brug.

Een drankje in Müllerthal.

Het volgende dorpje waar we aankomen is Müllerthal. We hebben alletwee dorst en kiezen ervoor om bij het eerste terras dat we zien plaats te nemen. Hôtel-Restaurant Le Cigalon neer op een terrasje en bestellen we een koud biertje. We overleggen even wat we willen doen. Zijn we echt moe of kunnen we nog wel verder? Opeens hakt het biertje er toch wel in en kiezen we ervoor om richting de bus te gaan om terug te keren naar Echternach.

Biertje op het terras van Le Cigalon in Müllerthal.

Met de bus terug naar Echternach.

Op het terras pak ik mijn telefoon erbij om in de app te kijken hoe laat de bus precies vertrekt (de app download je hier). We hebben nog ongeveer 15 minuten. We gieten onze laatste slokje bier naar binnen, rekenen af en gaan richting de bushalte. Het fijne aan het openbaar vervoer in Luxemburg is dat het gratis is. Je kunt dus overal in en uitstappen zonder een kaartje te kopen.

Bus terug naar Echternach.

Wandeldag 1 op de Mullerthal trail route 2 was top. Ik ben benieuwd wat morgen ons gaat brengen.

TIPS VOOR HET PLANNEN VAN DE MULLERTHAL TRAIL:
Koop hier je treintickets naar Luxemburg.
Bekijk hier de leukste accommodaties.
Koop een reisgids of boek en ga goed voorbereid op pad.

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!

*Dit artikel bevat affiliate links.