Leestijd: 4 minuten.

In dit artikel neem ik je mee naar onze tweede wandeldag op de Mullerthal trail route 2. Deze dag wandelden wij van Müllerthal naar Scheidgen. Een super spannende dag waarbij we onder andere door smalle donkere rotsspleten wandelden. Lees je mee?

Wandeldag 2 in het kort:

  • Aantal kilometers: 15 (maar de stappenteller geeft wederom meer aan).
  • Begin- en eindpunt: van Müllerthal naar Scheidgen.
  • Hoogtepunten dag 2: Schiessentümpel waterval, rotsformatie Rittergang, Déiwepëtz en Kuelscheier.

Wandeldag 2 op de Mullerthal trail route 2.

DIT GA JE LEZEN:
1. Wandeldag 2: met de bus naar Müllerthal.
2. Op naar de Schiessentümpel waterval.
3. Spanning in smalle donkere rotsspleten.
4. Tijd om te lunchen.
5. En weer door
6. Een drankje in Scheidgen.
7. De bus terug naar Echternach.

Wandeldag 2: met de bus naar Müllerthal.

Net als gisteren parkeren we de auto vandaag ook weer gratis bij Parking Bénédictins in Echternach (klik hier voor de locatie op Google Maps). Vanaf hier lopen we naar het busstation Gare Centrale om de bus naar het dorpje Müllerthal te pakken. Het is mistig en fris in Echternach, maar wanneer we even later in Müllerthal aankomen is de mist al helemaal verdwenen. Het belooft weer een warme dag worden van zo’n 30 graden.

Busstation Gare Centrale Echternach.

Op naar de waterval: Schiessentümpel.

Wanneer we het dorpje Müllerthal achter ons laten, komen we al snel bij het eerste hoogtepunt van vandaag: de Schiessentümpel. Dit is een kleine, schilderachtige waterval met stenen brug die gezien wordt als één van de meest geliefde plekken voor een uitstapje in de regio Mullerthal. Eerlijk is eerlijk, de waterval is mooi, maar ik heb persoonlijk mooiere plekjes gezien tijdens de trail. Het valt ons trouwens op dat het erg druk is. Het lijkt er op dat er een evenement aan de gang is…

Waterval de Schiessentümpel.

Avontuur in smalle donkere rotsspleten.

Ook vandaag is het weer pittig en zijn we constant aan het dalen en klimmen. Wanneer we bij de Rittergang en Déwepëtz aankomen (de twee smalste passages van het Mullerthal) moeten we onze buik even inhouden, maar gelukkig: we passen er doorheen. Even later komen we aan bij de Kuelscheier. Dit is een groep van rotsen met een donkere, smalle rotstunnel van ongeveer 100 meter lang die aan de bovenkant gesloten is. De rotspassage is zo smal dat er alleen eenrichtingsverkeer mogelijk is. Uiteraard gaat hier ook mijn hoofdlampje weer op, want zonder zie je hier echt helemaal niks. Wat een avontuur!

Déiwepëtz

Tijd om te lunchen.

Na alle spanning en sensatie van de donkere smalle rotsspleten is het tijd om te lunchen. We kiezen een mooi plekje uit om even te zitten en genieten van ons zelf meegebrachte eten. Dit keer bestaat onze lunch uit croissantjes. Iets minder spectaculair dan gisteren op het terras, maar voorlopig is er nog geen dorpje in zicht dus het is niet anders. Gelukkig waren we hier op voorbereid en hebben we vanochtend in de supermarkt eten in geslagen. Naast croissantjes zit er ook pastel de nata, snoep, bananen, koekjes en genoeg water in de tas.

Lunch.

En weer door..

Als we ons eten op hebben, besluiten we om meteen weer verder te gaan. Onderweg komen we best veel trailrunners tegen en om eerlijk te zijn, vinden we dat best wel vervelend. Op de smalle paden maken we steeds plaats voor de trailrunners, wat normaal is natuurlijk want zij horen ongestoord hun trail af te maken, maar dit zorgt er wel voor dat we maar langzaam vooruit gaan. Mijn tip voor jou is om daarom eerst even te checken wanneer de Ultratrail Mullerthal is als je naar het Mullerthal wilt om te wandelen.

Trailrunners.

Een drankje in Scheidgen en de bus terug.

Wanneer we in het dorpje Scheidgen aankomen, ploffen we neer op een terrasje voor een koud drankje. Mehtap gaat net als gisteren weer voor een biertje, maar ik kies heel wijs voor een colaatje. Ik wil namelijk niet net als gisteren weer inkakken en wil nog graag doorlopen naar Echternach. Maar als we zien dat het nog 9 km is, twijfelen we een beetje wat we moeten doen. Het is al best ‘laat’, het is super warm (+30 graden) en eigenlijk zijn we (ja, ook ik dus) best wel moe.

Drankje in Scheidgen.

De bus terug naar Echternach.

Na een kort overleg, beslissen we er toch maar voor om hier in Scheidgen te stoppen vandaag en de bus terug naar Echternach te pakken. Dit betekent dus dat we morgen het laatste stukje van route 2 van de Mullerthal trail lopen.

TIPS VOOR HET PLANNEN VAN DE MULLERTHAL TRAIL:
Koop hier je treintickets naar Luxemburg.
Bekijk hier de leukste accommodaties.
Koop een reisgids of boek en ga goed voorbereid op pad.

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!

*Dit artikel bevat affiliate links.