Leestijd: 2 minuten.

In dit artikel neem ik je mee naar wandeldag 3 op de Mullerthal trail route 2. Deze dag wandelden wij van Scheidgen naar Echternach en verbaasden wij ons steeds weer over de schoonheid van het Mullerthal. Lees je mee?

Wandeldag 3 in het kort:

  • Aantal kilometers: ongeveer 9.
  • Begin- en eindpunt: van Scheidgen naar Echternach.

DIT GA JE LEZEN:
Met de bus naar Scheidgen.
Het is weer volop genieten.
Het rondje is compleet: terug in Echternach.

Wandeldag 3 Mullerthal trail route 2
Wandeldag 3 op de Mullerthal trail route 2.

Met de bus naar Scheidgen.

Ook vandaag parkeren we de auto weer op de parkeerplaats in Echternach. Vanaf hier lopen we naar de bushalte om de bus naar Scheidgen te pakken. Eenmaal in Scheidgen aangekomen, beginnen we aan de laatste 9 kilometer van route 2 van de Mullerthal trail.

Scheidgen
Scheidgen.

Het is weer volop genieten.

Van te voren had ik op internet gelezen dat het stukje tussen Echternach en Scheidgen (het stuk dat wij nu lopen) het minst mooie deel zou zijn van route 2 van de Mullerthal trail. In sommige blogs las ik ook dat je het rondje van route 2 dan ook het best kon starten vanuit Echternach richting Scheidgen. Wij lopen het rondje dus in tegenovergestelde richting en het deel ScheidgenEchternach is het laatste stuk dat we wandelen. Ik snap het punt wel, want echt grote hoogtepunten kom je hier niet tegen maar des… is het prachtig genoeg en we genieten volop.

Het rondje is compleet: terug in Echternach.

Na ongeveer 3 uurtjes komen we op een open plek aan waar we uitzicht hebben op Echternach. We staan hier even stil om van het uitzicht te genieten en dan lopen we weer verder. Eenmaal in de stad aangekomen, wandelen we door een leuk winkelstraatje waar ik opeens een paal met daarop de markering van de Camino de Santiago zie. Mijn hart maakt een klein sprongetje en ik denk meteen weer terug aan de Camino Francés die ik eerder dit jaar heb gelopen. We ploffen neer op een terrasje en bespreken de afgelopen dagen nog na en over één ding zijn we het eens: wat een avontuur was dit!

Echternach

TIPS VOOR HET PLANNEN VAN DE MULLERTHAL TRAIL:
Koop hier je treintickets naar Luxemburg.
Bekijk hier de leukste accommodaties.
Koop een reisgids of boek en ga goed voorbereid op pad.

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!

*Dit artikel bevat affiliate links.