Leestijd: 3 minuten.

Ben je op zoek naar een leuke wandelvakantie dichtbij huis? Denk dan eens aan wandelen in Nationaal Park Eifel in Duitsland. Of je er nou zelf op uit trekt of met een ranger op pad gaat. Het kan allemaal. In dit artikel neem ik je mee naar wandelen in Nationaal Park Eifel.

GA METEEN NAAR:
1. De Wildernis Trail.
2. De Wilde Weg.
3. Thema touren.
4. Wandelen met gids.

Wandelen in Nationaal Park Eifel.

In Nationaal Park Eifel vind je in totaal 240 kilometer aan wandelpaden. Alle paden zijn gemarkeerd met houten wegwijzers. Dit zorgt ervoor dat verdwalen bijna onmogelijk is. Welke wandeling kies jij?

Wandelen Nationaal Park Eifel

De Wildernis Trail.

De Wildernis Trail (Duits: Wildnis Trail) is een route van 85 km verdeeld over 4 etappes die van Höfen (Monschau) naar Zerkall loopt. De route is heel makkelijk te volgen door het pictogram van een wilde kat op de houten bewegwijzering te volgen. Er is gekozen voor een kat, omdat er in de Eifel wilde katten voorkomen. Je moet echter wel heel veel geluk hebben om wilde kat te spotten. Ons is het helaas niet gelukt.

Etappes Wildernis Trail:

  • Etappe 1: van Monschau-Höfen naar Simmerath-Einruhr (26 km.).
  • Etappe 2: van Simmerath-Einruhr naar Schleiden-Gemünd (21 km.).
  • Etappe 3: van Schleiden-Gemünd naar Heimbach (22 km.).
  • Etappe 4: van Heimbach naar Hürtgenwald-Zerkall (18 km.).

Meer informatie over de route en de etappes vind je hier (Duits).

De Wilde Weg.

De Wilde Weg is een barrièrevrij natuurverkenningspad met 10 interactieve stations die informatie bieden over de wildernis, bosontwikkeling en biodiversiteit in het Nationaal Park Eifel. De weg maakt deel uit van de barrièrevrije natuurbelevenisruimte Wilde Kermeter en zodoende ook toegankelijk voor kinderwagens, mensen met rolstoel, doven en slechthorende. Meer informatie over de route vind je hier.

Thema touren.

In Nationaal Park Eifel vind je ook verschillende thematouren. Deze wandelingen worden uitgebreid beschreven in een boekje dat je kunt kopen bij éen van de poorten van het park. Meer informatie over de verschillende thematouren vind je hier.

Wandelen met gids.

Wat ook erg leuk is om te doen, is een wandeling maken door het park onder begeleiding van een gids. Tijdens de wandeling vertelt de ranger je allerlei feitjes over de flora & fauna in Nationaal Park Eifel. Het leuke van deze begeleide wandelingen is dat ze gratis zijn en je je niet aan hoef te melden. Je kunt dus zo meedoen. Een actueel overzicht van de wandelingen vind je hier (Duits).

HANDIG VOOR JE BEZOEK AAN DE EIFEL

Hotels Nationaal Park Eifel
Reisgidsen & Taalgidsen Duits

Liever georganiseerd naar de Eifel?
Pakketreis TUI

Meer plekken in Duitsland ontdekken? Lees dan ook:

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!

*Dit artikel bevat affiliate links.