Leestijd: 3 minuten.

Mallorca staat bekend om de prachtige stranden, levendige steden en pittoreske dorpjes. Maar voor natuurliefhebbers biedt het eiland ook een schat aan natuurgebieden, waaronder het indrukwekkende Natuurpark Mondragó. Dit park, gelegen aan de zuidoostkust van Mallorca, is een perfecte bestemming voor wandelaars. In dit artikel vertel ik je alles over wandelen in Natuurpark Mondragó op Mallorca!

DIT GA JE LEZEN:
1. Over Natuurpark Mondragó.
2. Bereikbaarheid.
3. Wandelen in Mondragó.
4. Persoonlijke ervaring.
5. Praktische info + tips.

Mondragó is uitgeroepen tot natuurpark in 1992 en bevindt zich in de gemeente Santanyí aan de zuidoostkust van Mallorca. Het park heeft een oppervlakte van 766 hectare waarvan 95 hectare openbaar is en de rest in particulier bezit. In het park vind je verschillende soorten dieren en planten, waaronder de genetkat, de hop en schildpadden.

Er zijn verschillende manieren om bij Natuurpark Mondragó te komen. Hieronder licht ik ze kort toe:

  • Auto: de makkelijkste manier om er te komen is met een huurauto. Je kunt de auto op 2 plekken parkeren: parkeerplaats Ses Fonts de n’Alis of parkeerplaats S’Amarador. Bij de parkeerplaats Ses Fonts de n’Alis vind je ook een informatiecentrum dat dagelijks geopend is van 09:00 tot 16:00 uur. Bekijk hier de mogelijkheden van het huren van een auto op Mallorca.
  • Bus: het is ook mogelijk om met de bus naar Natuurpark Mondragó te gaan. Uiteraard is de route die je aflegd afhankelijk van de plaats waar je verblijft. Bekijk hier de dienstregeling van de bus op het eiland.
  • Fiets: wil je liever fietsen? Ook dit is mogelijk. Je vindt namelijk goed aangegeven fietsroutes die naar het park leiden.

Bezoekerscentrum Mondragó.

Wandelen in Natuurpark Mondragó op Mallorca is leuk voor zowel jong als oud. In het gebied zijn 5 korte wandelingen uitgezet van elk ongeveer 20 á 40 minuutjes. De routes worden goed aangegeven doormiddel van bordjes, wat verdwalen dus bijna onmogelijk maakt. Hieronder licht ik alle 5 de wandelingen kort toe:

De eerste wandelroute (Mirador de ses Fonts de n’Alis) loopt vanaf het bezoekerscentrum/de parkeerplaats naar het strand Platja de ses Fonts de’n Alis. Onderweg kom je langs het wetland de Ses Fonts de’n’Alis. Met een beetje geluk spot je hier verschillende soorten trekvolgels en palingen.

Wandelroute 1 Natuurpark Mondragó, Mallorca.
Wandelroute 1.

De tweede wandeling (Volta a sa Guàrdia d’en Garrot) is een rondwandeling langs de kust.

Wandelroute 2 Natuurpark Mondragó, Mallorca.
Wandelroute 2.

Wandeling 3 (Punta de ses Gatoves) start bij het strand van S’Amarador. Tijdens deze wandelroute loop je vlak langs de kust waardoor je constant een prachtig uitzicht hebt op de zee.

De vierde wandeling (S’Amarador) begint vlakbij de parkeerplaats Ca Sa Muda. Deze route gaat wat meer landinwaarts door natuur waarbij je langs het wetland van S’Amarador komt. Net als bij route 1 spot je hier met een beetje geluk ook verschillende soorten trekvolgels en palingen.

Wandelroute 4 Natuurpark Mondragó, Mallorca.
Wandelroute 4.

De vijfde wandeling (S’Hort d’en Metge) is een luswandeling met de hoogtepunten: Caseta de s’Hort d’en Metge, Barraca de Can Biga.

Ik bezocht Natuurpark Mondragó in mei 2024 tijdens mijn vakantie op Mallorca. Samen met Mehtap en mijn ouders wandelde ik alle 5 de routes en dat was erg leuk om te doen. De routes waren heel goed te doen en erg afwisselend. Tijdens het wandelen kwamen we af en toe informatiebordjes tegen met daarop informatie over de dieren en planten in het gebied. De genetkat hebben we helaas niet gezien, maar wel een hop en een schildpad.

Ik sluit dit artikel over wandelen in Natuurpark Mondragó op Mallorca af met nog wat praktische info + tips:

  • Website: Nationaal Park Mondragó.
  • Parkeren: Je kunt de auto op 2 verschillende parkeerplaatsen parkeren. De kosten hiervan zijn €6,00.
  • Openingstijden: Het park is dag en nacht open. Het informatiecentrum is elke dag geopend van 09:00 tot 16:00 uur.
  • Routes: In totaal zijn er 5 verschillende wandelroutes. De routes heb ik hierboven kort beschreven.
  • Horeca: Op het strand vind je enkele strandtentjes waar je terecht kunt voor een hapje & een drankje.

HANDIG VOOR JE VAKANTIE NAAR MALLORCA:
Vergelijk hier de goedkoopste vliegtickets voor Mallorca.
Vergelijk hier de leukste hotels op Mallorca.
Koop een reisgids en ga goed voorbereid op pad.
Boek hier activiteiten & tours op Mallorca.
Auto huren Mallorca.

GEORGANISEERD NAAR MALLORCA?
Vergelijk hier reisaanbieders naar Mallorca:

TUI
Sunweb
Vakantiediscounter
Prijsvrij

Meer lezen over Mallorca?

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!

*Dit artikel bevat affiliate links.