De watervallen van Ouzoud zijn met een hoogte van ongeveer 110 meter de hoogste watervallen van Marokko. Wil je even ontkomen aan alle hectiek van Marrakech? Of ben je op roadtrip door Marokko? Dan is een dagtrip naar Ouzoud is het perfecte uitstapje.

Waar ligt Ouzoud?

Ouzoud en de gelijknamige watervallen bevinden zich in het Atlastgebergte op zo’n 150 kilometer van Marrakech.

Hoe kom je er?

Vanuit Nederland

  • Vliegtuig: De meest voordehandliggende manier is met het vliegtuig. De vluchtduur vanuit Nederland naar Marrakech is zo’n 3,5 uur. Transavia vliegt zowel vanuit Amsterdam als Eindhoven naar Marrakech en heeft vaak mooie aanbiedingen.

Vanuit Marrakech

  • Met een tour: Je kunt er voor kiezen om een dagtour te boeken naar de watervallen van Ouzoud. Vaak word je dan vroeg in de morgen opgehaald door een busje en begin van de avond ben je weer terug in Marrakech. De kosten voor een tour zijn ongeveer €25,00.
  • Met een huurauto: Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om een auto te huren en zelf naar de watervallen te rijden. De rit vanuit Marrakech naar de watervallen duurt ongeveer 2,5 uur.

Vergelijk hier vliegtickets
vliegtickets Marrakech

De watervallen van Ouzoud

Als je de watervallen van Ouzoud wilt bezoeken zul je merken dat er veel mannen op je af komen die jouw gids willen zijn. Je kunt er uiteraard voor kiezen om één van die mannen als gids te nemen, maar je kunt ook heel makkelijk zelf naar beneden wandelen. Wij deden dit ’s ochtends vroeg toen er verder niemand te bekenen was. De afdaling duurt ongeveer 15 minuutjes.

Watervallen Ouzoud

Als je afdaling hebt gemaakt kun je er voor kiezen om een boottocht te maken, te zwemmen of gewoon heerlijk te genieten van een drankje met prachtig uitzicht op de watervallen. En als je geluk hebt, zie je misschien ook nog wat aapjes!

Het dorpje Ouzoud

In Ouzoud vind je overal olijfbomen. Als je je bedenkt dat Ouzoud in het Berbers olijf betekend, snap je meteen waar de naam vandaan komt: het dorpje is vernoemd naar de olijven. Ouzoud is een klein dorpje waar een paar hotels en restaurantjes te vinden zijn. Je vindt er ook een aantal winkeltjes, maar verder is er niet heel veel te beleven. Wij kozen er voor om één nachtje te verblijven in Ouzoud, omdat we er pas laat in de avond aankwamen, maar persoonlijk denk ik dat één dagje (zonder overnachting dus) ook genoeg is om Ouzoud te bezoeken.

Tips voor accommodaties in Ouzoud

Tijdens ons bezoek aan Ouzoud verbleven wij in Kasba Oum Hani d’Ouzoud. Wij kozen voor dit hotel, omdat je hier makkelijk de auto kunt parkeren en je vanaf het terras een prachtig uitzicht over de omgeving hebt. Daarnaast serveert dit hotel ook een heerlijk Marokkaans ontbijt.

Meer lezen over Marokko? Lees dan ook:

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!

*Dit artikel bevat affiliate links.