Een drone stond al heel lang op mijn wishlist en eindelijk heb ik hem dan! Ik koos voor de Dji Mavic Mini. In dit artikel vertel ik je meer over mijn keuze voor deze mini drone van maar 249 gram!

Mijn keuze voor een drone

Een drone aanschaffen doe je niet zomaar. Althans, ik in ieder geval niet. Voordat ik de mijne heb aangeschaft, heb ik daarom eerst aardig wat websites afgestruind voor informatie en reviews. Omdat ik een beginner ben op het gebied van dronefotografie wilde ik een niet al te dure, maar wel eentje met goede kwaliteit. Daarnaast heb ik me ook een beetje verdiept in de wetgeving omtrent drones, omdat deze namelijk regelmatig veranderd. Zo wordt per 31 december 2020 de Europese drone regelgeving ingevoerd in Nederland. Dit houdt onder andere in dat je voor drones die zwaarder wegen dan 250 gram een theoriecursus moet volgen. Het speeltje waar ik uiteindelijk voor heb gekozen, de Dji Mavic Mini, weegt maar 249 gram en valt (als ik het goed begrijp) buiten deze regel. Daarnaast belooft deze drone een goede kwaliteit voor een schappelijk prijsje.

Dji Mavic Mini

Oke, ik heb dus gekozen voor de Dji Mavic Mini. Met een gewicht van 249 gram is dit de lichtste en kleinste Dji drone. De drone belooft superscherpe opnamen te maken dankzij 2,7 K video en 12 MP fotofuncties. Ik ben benieuwd.

Dji Mavic Mini Fly More Combo

Ik koos er meteen voor om de Fly More Combo aan te schaffen. Deze combo kost ongeveer €100 meer, maar dan heb je er wel aardig wat handige extra’s bij zoals een opbergtas, extra propellers, extra accu’s, two-way charging hub en een micro USB kabel. Ik raad je trouwens wel aan om er meteen een mini SD kaartje bij te kopen, want die wordt niet meegeleverd. Ik heb de Dji Mavic mini Fly More Combo bij Bol.com gekocht.

Ik heb de drone nog niet echt uitgetest maar zodra ik dit heb gedaan, zal ik wat foto’s plaatsen.

*Dit artikel bevat affiliate links